Winterslaap cont’d

Zelf heb ik weinig ervaring met winterslaap, want tot op heden ging mijn leven in de winter normaal door, min of meer in hetzelfde tempo. Ik kan me voorstellen dat wanneer je eenmaal goed in winterslaap gekomen bent, je niet meer zo snel het normale levenstempo kunt oppakken. Dus na mijn vorig bericht over dit onderwerp, bleef ik af van het toetsenbord en voorspelde mezelf een heerlijke periode van rust en huiselijke warmte, richting kerstmis. Waarmee ik echter geen rekening had gehouden en waarvan ik zie dat meer zoogdieren in winterslaap daarmee te maken hebben is de hypothermie die me overviel. Vooral mijn handen en in mindere maten voeten waren hiervan het slachtoffer.

Na mijn vorig berichtje “Winterslaap” was het dus echt mijn bedoeling gewoon maar een poos zonder bloggen door te gaan. Maar zoals gezegd, kreeg ik ernstig last van koude handen. Mijn kleinkinderen hebben afgelopen week hun uiterste best gedaan mijn handen steeds weer warm te wrijven. Maar ja, dat kan ik van die schatjes niet blijven verlangen.

Mijn handen werden uiteindelijk zo koud, dat ze letterlijk begonnen te jeuken en dat werd nogal versterkt door een bijzondere reactie op mijn vorige blog. Die luidde:

“En ik zat nog te wachten op je verslag van de laatste LOL-toertocht…….en ik had ook wel een beetje een mooi filmpje verwacht van mijzelf in mijn nieuwe DF-je 🙂”

…. tja dit vraagt om actie.

Daarom speciaal voor Wim, dit filmpje (en misschien genieten ook anderen hiervan).

Ik ga weer slapen, welterusten.

 

5 reacties op “Winterslaap cont’d

    1. Een GoPro 3+ (oudje dus 🤨) en iMovie op de Mac om de boel te bewerken. Maar de vraagstelling van Wim maakte de uitdaging gemakkelijk.

      Like

Plaats een reactie