Een verkeerde vink.

Ik heb een hekel aan het berijden van de bekende weg en daarom zet ik voor bijna elke tocht met QV55 (soms even vlug) een route uit. Vandaag was Borculo uitgekozen en niet langs de grote bekende weg dus. Het is wit in Twente vandaag, dus alles extra mooi.

Allereerst richting Diepenheim, langs kasteel het Nijenhuis en dan een afkorting richting watermolen den Haller. Hoewel dit stukje nog bekende weg is, reed ik dit nooit eerder met mijn Velomobiel. Bij de slagboom aangekomen bleek mijn QuattroVelo breder te zijn dan de doorgang naast de slagboom. Ik dacht nog: stom dat ze geen rekening houden met “bakfietsen” op fietsroutes. In mijn uppie de QV over de slagboom tillen was geen optie, dus terug langs het kasteel.

Maar al ras daarna, was er een volgende verrassing. Het pad langs de Schipbeek was mooi wit, maar ook vreselijk hobbelig.

IMG_2991.JPG

Ik moest gelijk denken aan 茅茅n van de ligfietsers van Mooi Twente聽die steevast Velomobielen “elitair” noemt en vindt dat ik zit te zeuren als ik een route corrigeer wanneer er teveel klinkerwegen inzitten of te smalle fietspaden. Vandaag dacht ik heel even: “misschien heeft hij soms wel gelijk” 馃槄.

Weer een stukje verder was het opnieuw raak, ….. “zo smal …. een fietspad?” ik kreeg een vreemd gevoel.

Het werd 茅茅n van de fraaiste tochtjes die ik de laatste jaren “gefietst” heb, nou ja fietsen, het was echt “off the road”. Achteraf werd het me duidelijk. Dat “even vlug” een route uitzetten gisterenavond was niet helemaal goed gegaan. De planning-software kent drie modi: “Walk”, “Bike” en “Drive”. Het vinkje stond op “Walk” en dus is de conclusie: Verkeerde vink.

 

2 gedachten over “Een verkeerde vink.

  1. Jammer volgende keer beter, ik geef zelf de voorkeur aan snelle routes en ook liefst zonder overig verkeerd maar dat lukt ook niet altijd.
    ’t Ga je goed en ook je blog groeit in klasse 馃槣

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s