Het voordeel van samen fietsen …

Sinds vorig jaar maart hebben we hier in Twente, zoals je misschien wel weet (of zelfs aan den lijve hebt ervaren), een heuse ligfietsclub, “Mooi Twente“. Dat kwam omdat ene Bert uit Rijssen, 聽een oproep deed om samen met anderen rond te gaan fietsen in Twente, wat hij in Bennekom ook al gedaan had onder de naam “Mooi Bennekom” (vandaar).

Ik ben wel een groepsmens, maar hou absoluut ook van alleen zijn en alleen fietsen. Dat komt mede door mijn slechte gehoor. Dus was ikzelf nog niet aan groepsvorming begonnen.

Maar ondanks het feit dat mijn gehoor door een beschadiging sterk is gereduceerd en mijn spraak verstaan daarnaast nog eens flink in de war wordt gestuurd door tinnitus, vind ik die maandelijkse toertochten een fantastisch gebeuren. Helaas gaan veel van de leuke gesprekken in de groep, vrijwel volledig aan me voorbij en dat is een groot gemis.

Voordat deze club begon, fietste ik regelmatig mee met LOL in Zutphen (zeker een lollige club) en verder reed ik mijn kilometers meestal alleen en op de bonnefooi. Met de komst van “Mooi Twente” doe ik wat hand- en spandiensten voor de club, zoals (meestal) het uitzetten van de toertochten. Dat gaat niet op de bonnefooi, want wat dit betreft ben ik een Pietje precies. Ik wil weten wat we gaan fietsen en zet dat dan ook op de site.

Als techneut en gewezen softwareman, ben ik gewend om te klooien met programma’s om op de computer iets gedaan te krijgen en dat doe ik hier ook voor onze navigatie. De toertochten, zo hebben we afgesproken, zijn 50-60 kilometer lang en ergens halverwege drinken we koffie met gebak o.i.d.. Dus zit ik regelmatig te puzzelen op een nieuwe tocht, liefst naar een nieuwe bestemming en via wegen, die prettig zijn om te rijden (mooi wegdek en weinig verkeer).

Dat kost tijd en heeft ook, zo weet ik inmiddels een heerlijk voordeel. Veel beter dan eerder leer ik de omgeving kennen en kom, om legitieme redenen 馃槣, in vele kroegen.

IMG_2959.jpg

Zo ook deze week. Bij prachtig vriezend weer toerde ik rondom Alst盲tte en een paar dagen daarna nog eens voor de puntjes op de i. Zo zat ik dus twee keer in mijn QV55 voor een heerlijk tochtje door het Twentse en Duitse winterwonderland.

En over een paar weken, rijden we deze tocht van 60 kilometers met de liggers van de club. Dat wordt weer genieten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s