Rondje over de Veluwe, hijgend en fluitend

Soms zijn er van die ritten die je haast niet kunt laten schieten, deze alleen al vanwege de naam. De Classico Boretti, die moet wel prachtig zijn. Nee, niet de Classico Boretti van 2018聽want om daar met mijn Velomobiel tussen al die honderden (of zelfs duizenden) tweewielers te manoeuvreren lijkt me helemaal niks. Ik zit een stuk lager moet je weten en dan kijk je dus constant tegen al die achterwerken aan. E茅n of twee (speciale) ok茅, maar de hele dag, n茅茅.

Bij LOL werd besloten om de vorige versie te gaan rijden en wel op 22 april (2018). Helaas dat gaat mij niet lukken, dus dacht ik: “dan maar op eigen houtje dit ritje (162 kilometer) rijden”. Omdat mijn QuattroVelo qua klimwerk nooit verder gekomen is dan de kanaalbruggen over het Twentekanaal en omdat de Posbank en omgeving, in vergelijking met de kanaalbrug, enkele stevige colletjes van de eerste categorie in zich heeft, heb ik voor de zekerheid maar de aanhanger achter de auto geknoopt

IMG_0646

en daar de QV ingezet.

De tocht van 162 kilometer plus een retourtje van 116 inclusief mijn gebrek aan ervaring in de cols leek me iets teveel. Het bleek een juiste keuze.

Schermafbeelding 2018-04-19 om 18.34.13

Vanuit Rheden maar meteen de Posbank op gestormd, om erachter te komen dat mijn QV wel wat meer dynamiek kan gebruiken in het verzet. Binnen de kortste keren stond deze Velo met rood-hoofdige rijder langs de kant om even op adem te komen.

De afspraak in Dronten is gemaakt voor het plaatsen van een Schlumpf moutaindrive en daarmee belooft de volgende “bergtocht” een stuk minder hijgerig te worden.

Via Rozendaal ging het langs het randje van Arnhem, Oosterbeek, Heveadorp en Doorwerth, via Heelsum naar Bennekom. Een werkelijk prachtige rit, zeker in deze tijd van het jaar, waarin nog voordat we de handschoenen hebben kunnen opbergen, we plotseling worden verrast met voorjaarsweer dat als een speer in de richting van tropische temperaturen gaat. De frisse natuur, met supersnel ontluikend groen en prachtig bloeisel, het is een lust voor het oog en een genot voor de neus. Een beetje verzuring van de spieren kan hier de pret nauwelijks drukken.

Een stop bij het Nationaal Ereveld de Grebbeberg,

IMG_0624

bezorgde me een moment van intense dankbaarheid voor de vrijheid waarin we leven en de prachtige omgeving waarin we die vrijheid mogen beleven.

Via Rhenen, Elst, Amerongen en Overberg langs Renswoude, Ederveen en Wekerom in de richting van Hoenderloo.

Terug gekomen bij mijn auto, kon ik weer oefenen hoe een te grote velomobiel van ruim 30 kilogram binnen drie minuten in mijn eentje in een te kleine aanhanger te zetten.

IMG_0662

Het was een prachtige tocht, maar in gezelschap van andere Velo-rijders was het natuurlijk veel fraaier geweest, maar toch …… hier een impressie van de rit.

 

 

One thought on “Rondje over de Veluwe, hijgend en fluitend

  1. Tonnie je had in elk geval prachtig weer tijdens deze rit en de omgeving werkt daarbij ook mee om het geslaagd te noemen. Afgelopen weekend hebben wij, mijn vriendin en ik, daar ook rond gereden totaal zo’n kleine 90 km op de gewone fiets ( zij elektrisch) . Mijn klimervaring met de Quest is van jaren geleden (1970) tijdens de rit vanuit N.H. “Naar de bron van de Maas” in de Vogezen, 1600 km in 10 dagen een onvergetelijke ervaring. Succes met je verdere “buitenlandse” ritten gewoon rustig doortrappen je kleurt later wel weer bij. 馃槨 馃槣

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s