Commissie van in- en uitgeleide

Het is al weer bijna drie weken geleden dat we Arjen hebben uitgezwaaid richting Lodz. In zijn Velomobiel Quest fietste hij vanuit Deventer 2 x 1100 km dwars door Duitsland en Polen naar het kantoor van zijn bedrijf in Lodz . Een week fietsen, een week werken en weer een week fietsen, maar dan wel een afstand die je je bijna niet voor kunt stellen, dat die is af te leggen op/in de fiets. “He did it” en vandaag kwam hij terug in Nederland. Met alle aandacht die zijn tocht heeft gehad en nog heeft, leek het me niet meer dan normaal om na de uitgeleide, hem ook ingeleide te doen en hij kwam ook nog bijna langs ons huis. Dus … zo gezegd, zo gedaan. Het had nog wel een voetje in de aarde. In onze digitale wereld is het niet zo moeilijk om iemand’s locatie live te volgen en Glympse is één van de apps die hiervoor beschikbaar is. Deze heb ik en velen met mij gebruikt om Arjen tijdens zijn trip te volgen en zo kon ik hem ook traceren en “oppikken” tussen de grens met Duitsland en Haaksbergen, althans dat was de bedoeling.

Netjes wachtend met “Glympse in de hand” tot Arjen voorbij zou komen, bleek hij ineens toch al een stuk verder op de route en zelfs Haaksbergen voorbij. De betrouwbaarheid van mobiel dataverkeer in Haaksbergen en en omgeving lijkt al net zo beroerd als de betrouwbaarheid van het  stroomnet met zijn vele storingen, waarvan de bekendste plaats had in 2005. Maar met een beetje doorfietsen kon ik hem achterhalen op zijn laatste etappe richting Deventer.

Samen hebben we een kop koffie gedronken (en voor hem een paar boterhammen), waarna hij de laatste loodjes richting Deventer met vertrouwen tegemoet ging.

 

 

 

2 reacties op “Commissie van in- en uitgeleide

Plaats een reactie