“Ist alles ok茅 mit Ihnen?”..

Weer of geen weer, het is altijd V茅l贸-weer, zeg ik steeds weer en dat is ook 猫cht zo. Vanmorgen was het grauw, grijs,聽 druilerig, het waaide en met 6 graden, nou niet direct het lekkerste weer om buiten te gaan spelen. Een tochtje van 120 km leek me dus wel genoeg. Het klinkt misschien een beetje arrogant, stoer en opschepperig, maar 猫cht 120 kilometer in een (goed rijdende) velomobiel stelt niet veel voor.

image.jpg

Ik was lekker ingepakt en met mijn schuimkap als een soort “deksel op de kliko” hou ik regen en wind, waar het hoort, …. buiten.聽 Lekker toeren langs de grens met Duitsland, kwam ik aan de rand van Winterswijk, toen ik plotseling bemerkte dat ik nog maar 茅茅n van de 10 versnellingen had, de grootste.

Jawel, een gebroken derailleurkabel en zo’n kabel die had ik niet in mijn altijd aanwezige gereedschapskoffertje. Het was op dat moment maar zo zo 馃憥聽 in mijn V茅l贸.

img_3614.jpg
QV55 op zijn kant.

Van de tien of vijftien auto’s die kwamen langsrijden, met bestuurders (m/v) die聽 belangstellend door het raampje gluurden naar de gestrande Velomobiel en in mindere mate naar de bibberende rijder, was er 茅茅n die stopte. Twee vriendelijke dames, die me vroegen: “Ist alles ok茅 mit Ihnen?”. “Brauchen Sie Hilfe?”……

Buiten staan in regen en wind vind ik niet prettig, dus gauw wat extra kleren aangetrokken en snel weer instappen, kap dicht en het gevoel聽 “het is toch wel zo 馃憤聽in mijn V茅l贸”.

Nou heb ik bij de aanschaf van mijn nieuwe Velomobiel, maar meteen een goede fietsverzekering afgesloten, zo 茅茅n die je ook bij pech uit de brand helpt. Het vinden van zo’n goede verzekering dat was trouwens een hele puzzel, want allerlei partijen die fietsverzekeringen aanbieden kennen “de Velomobiel” niet en zelfs onze eigen ANWB (Wegenwacht)聽(die wel voor 24鈧 per jaar je fiets-pechhulp wil bieden) kon of wilde mijn prachtige V茅l贸 niet verzekeren. Ik kwam uit bij Allianz聽en nu, na vier maanden rijden, was er de gelegenheid om maar eens de proef op de som te nemen. De service van Allianz: goed of niet goed?

Een telefoontje met de alarmcentrale zorgde ervoor dat ik ruim binnen een half uur werd teruggebeld door een monteur van FietsNED. Een paar honderd meter verderop in zijn werkplaats verving Vaartjes rijwielen de gebroken kabel vakkundig en na een kop koffie was ik binnen een uur weer onderweg. Top service van Allianz van FietsNED en van Mark Vaartjes. Eenmaal op weg was het nog steeds ‘Hollands weer’, tijd dus om naar huis te gaan.

IMG_1900

Vandaag geen 120 kilometer maar slechts 70, misschien is morgen toch een iets betere dag.

 

 

4 gedachten over ““Ist alles ok茅 mit Ihnen?”..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s