Rondje om de kerk.

Een rondje om de kerk heeft meerdere betekenissen, zoals de spottende term voor de dienstregeling van de聽NS聽die als uitgangspunt heeft om聽machinisten聽en聽conducteurs聽per dag maar een beperkt aantal trajecten te laten afleggen, om zo de vertragingen te beperken. Het is ook, in de wielersport. de benaming van een aantal klassiekers die worden verreden in verschillende Nederlandse plaatsen, aansluitend aan de jaarlijkse Tour de France .

De parochie van de Heilige Geest聽, in de gemeente waar ik woon, krijgt een heuse app voor telefoon en tablet en daarvoor zijn nieuwe foto’s van de kerkgebouwen gemaakt. Om dat te doen heb ik met mijn V茅l贸 zo’n rondje om de kerk gemaakt, door Sint Isidorushoeve, Beckum, Delden, Bentelo, Goor en Hengevelde.

Een聽rondje om de kerk is tenslotte ook een leuke publicatie van Henk Donkers & Thijs Koolhof van de sectie geografie, planologie en milieu van de Radboud Universiteit Nijmegen, die inzicht geeft in de relatie tussen religie en fietsen. Ja heus, die relatie is er.

Ze schreven o.a.:

Schermafbeelding 2017-11-07 om 08.10.40

Dit gelezen hebbend dacht ik bij mezelf, zo’n Velomobiel is eigenlijk 猫cht een ideaal vervoermiddel voor de geestelijkheid vandaag de dag聽聽馃槂馃槂馃槂馃槂.

Het is immers, goedkoop, snel, heeft een enorm bereik, is milieuvriendelijk en bovenal gezond voor lichaam en geest en zo geven ze het goede voorbeeld om meer katholieken op de fiets te krijgen.

En … zo’n v茅l贸 is er in alle gewenste kleuren, dus ook in zwart met een wit randje. Een afspraak voor een proefrit kan in overleg natuurlijk snel gemaakt worden….

 

 

3 gedachten over “Rondje om de kerk.

  1. Grappig Roef, heeft inderdaad veel gelijkenis. Komend voorjaar maar eens lekker naar het zuiden en daar is zeker meer te beleven dan (alleen) de kerk 馃榾. Beterschap

    Like

  2. Altijd welkom, we organiseren 19 november alweer een rondje met de NIJL (vanuit Nijmegen dus). En zullen in januari of februari ook nog wel een ritje organiseren waarschijnlijk. Wanneer het weer het toelaat. En die gaan ook wel eens richting het zuiden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s