Sam(mie)..

De Velomobiel neemt steeds meer de plaats in van mijn auto,聽 voor het vervoer over korte tot middellange afstanden (20-50 kilometer enkele reis).聽Vanmorgen was er weer zo’n prachtige gelegenheid namelijk een bezoek aan mijn administratiekantoor in Weerselo ruim 30 km. Ik had me voorgenomen hier in alle rust naartoe te rijden, zodat de huid en de kleren droog zouden blijven.

Bij dit soort bezoeken moet je altijd van alles meenemen en dat was nu niet anders. Mijn voorbereiding was niet optimaal en toen ik dan met de nodige paperassen aan de late kant bij mijn Velo kwam, was de rechter achterband leeg.

Ik kan niet wennen aan de Franse ventielen, want elke paar weken is er een band plat, zonder dat die lek is. Maar als je dan besluit gewoon de band op te pompen is het natuurlijk een gok, want stel dat er toch een gaatje inzit. Dan sta je dus onderweg …. Gelukkig,聽 dat was dit keer niet het geval. Aan de late kant betekent voor mij, doorfietsen als een speer en dus toch bezweet aankomen.

Om een lang verhaal kort te maken, was ik na drie keer een uurtje, uurtje heen, uurtje bespreking en聽uurtje terug聽weer thuis, klaar om thuis lekker een broodje te eten. Het was dus weer zo 馃憤聽in mijn Vel贸.

Maar toen, eenmaal thuis, lag ze daar… onze Sam(mie). Meer dan tien jaar was ze onderdeel van ons gezin, dag en een enkele keer ook wel eens (aan het voeteneind) ’s nachts, klaar om ons ’s morgens wakker te maken.

Sam, zo ineens dood. Natuurlijk ze was timide, mager en zeker niet de sterkste van onze katten-roedel. Ze stond nooit vooraan, maar was altijd nadrukkelijk aanwezig, heel vaak zo,

Sammie
Als het maar even kon, bij mij op schoot en dan 猫cht contact.

En was “het baasje” er eens niet, dan was ze daar niet best over te spreken, zoals te zien op onderstaande foto.

IMG_3116

Ik mis haar nu al, hoewel ze nog niet eens begraven is. Normaal als ik op mijn laptop bezig ben zoals nu, probeer(t/de) ze tussen mij en de computer in te gaan liggen en vaak lukte dat ook nog. Dat is over en voorbij en verdomt het doet zeer ….

Dag Sam.

 

 

 

5 gedachten over “Sam(mie)..

  1. Hoi Marc, dankjewel. Het is drie keer voorgekomen dat ik een ‘platte’ band had, zonder lek. Je tip is uitstekend en ik zal daar op letten. Veder weet ik dat in 茅茅n van de drie gevallen, het dopje van het ventiel niet helemaal goed afsloot (wel aangedraaid) omdat er vuil in gekomen was. Ik ben natuurlijk nog een newbie, ondanks 62 jaar levenservaring.

   Like

 1. Altijd vervelend, dat overlijden van een huisdier. Een rotgevoel, als na 13陆 jaar toch nog vrij plotseling je hond moet inslapen. In dezelfde week weer een puppie in huis, van hetzelfde ras. Die is ondertussen ook al weer 13 geworden…….dus dat gaat weer die kant op……….
  Wat die ventielen betreft, het heeft niets met het dopje te maken, dat beschermd enkel tegen vuil, afdichten doen ze niet. Marc bedoeld het uitschroefbare binnenventiel, dat kan los zitten, of niet vast genoeg, zodat de lucht daar langs weglekt.

  Sterkte met de verwerking van het verlies van Sam(mie)!

  Groeten, Adri.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s