Theeeooo ..

Theo, wir fahren nach Lodz was in 1974 een hit van Vicky Leandros. Zo’n liedje, uit de vorige eeuw, waarin je zonder het in de gaten te hebben, steeds weer meegesleept werd om de zin 聽….wir fahren nach Lodz, met Vicky mee te brullen. Ja 猫cht, ik deed dat ook. En om de paar woorden zong ze het weer: “Theeeooo ….”.

Vanmorgen, zaterdagmorgen ging de wekker veel te vroeg, want ik had afgesproken met Marc van Waardenburg om Arjen uit te zwaaien. Arjen is een bijzonder mens en maakt een heel bewonderenswaardige reis. Daarover staat meer in het stukje dat over hem is geschreven, of eigenlijk is het een interview. Ik verwijs ernaar, onderaan deze pagina.

Vorige week fietste is, voor de flauwekul een rondje om het IJsselmeer in twee dagen en was verwonderd (en gevlijd 馃槉) door het beste wel grote aantal leuke en positieve reacties. Ze vonden het knap en goed en weet ik veel wat allemaal. We zijn, met zijn (bijna) allen, natuurlijk hartstikke verwend gemaakt met onze auto en de vrijheid om daar gewoon in te stappen elke dag en steeds weer. We kunnen ons niet meer voorstellen dat het anders kan, zoals vroeger voor dag en dauw op de fiets naar school of naar het werk. We willen niet horen dat het heel snel 猫cht anders moet. De problemen die zijn ontstaan door onze levenswijze leidden en leiden ons naar verdere opwarming van de aarde en klimaatverandering en steeds meer deskundigen zijn ervan overtuigd dat dit proces onomkeerbaar is. Ik ben een optimist en daarom vind ik dat we niet moeten zeuren, of bij de pakken neer gaan zitten maar gewoon meteen ons steentje moeten bijdragen aan een wereld waar minder onnodige energie wordt verspild en hierin past het verhaal van Arjen.

Toen ik hoorde wat Arjen ging doen, dacht ik dat is pas 猫cht een prestatie. Die jongen fietst alleen in zijn Quest “believe it or not”

DSC_7900
Wachtend om vanaf Almelo samen verder te rijden.

helemaal naar ….. Lodz (voor de niet-geografen onder ons) in Polen. Ruim 1100 kilometer en daarna ook weer terug.

Omdat hij in Polen groots zal worden ontvangen en wordt ge-escoreerd vanaf de grens met Duitsland en natuurlijk omdat we het een geweldig initiatief vinden hebben we hem vanmorgen uitgezwaaid en zijn een stuk meegefietst Duitsland in. Voor de liefhebber van Velomobielen, of van “de bijrijder” hier een samenvatting.

Na samen even een Kaffee met Kuchen gedaan te hebben in Engden, tussen Nordhorn en Emsb眉ren, ging Arjen zijns weegs en wij ook.

 

Lees het interview met hem hier.

Thuis gekomen, na slechts 130 kilometer fietsen en best het gevoel in mijn benen van “ik heb gewerkt”, dacht ik 1100 kilometer! Wat een eind….. Hij heeft nog 6 of 7 dagen te gaan.

Alle reden om hem te volgen op twitter op hashtag 聽#accelerateawareness.

Voor mij tijd voor een andere hobby…. ook leuk.

 

IMG_3523

Het weekend is begonnen…

 

 

3 gedachten over “Theeeooo ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s