De bijrijder..

“De bijrijder” is een bekend programma op RTV Oost, waarin een auto door het Overijssels landschap rijdt en waarbij een camera op de bijrijdersstoel de hele rit vastlegt. Het programma draait al jaren en jaren en daarmee denk ik dat het een ‘hit’ is, of dat de regionale omroep niets beters heeft uit te zenden. Hoe het ook zij, het zij zo. Ge茂nspireerd door dit programma, ben ik vandaag in mijn Velomobiel geklommen, met de camera, niet op de bijrijdersstoel, maar in de uitkijktoren van mijn QV. Het weer was niet super, maar weer of geen weer, het is altijd Velo-weer.

De video is aanzienlijk langer geworden dan de vorige Rondje IJsselmeer (16 en 17 oktober 2017), omdat ik kritiek heb gekregen uit Noorwegen. De video was “veel te kort”. Nu begrijp ik best, dat mensen daar in het hoge noorden veel langere avonden hebben en meer rust hebben dan wij drukke Hollanders en veel meer geduld ook, maar het zou ook kunnen duiden op gevoel van heimwee van betreffende persoon / personen naar het prachtige Nederland. Hoe het ook zij….

Bij deze een aflevering vanuit de rijdende uitkijktoren, door plaatsen als Hengevelde, Bentelo, Delden, Twickel, Borne, Weerselo, Rossum, Denekamp, Almelo, en dan via Twickel, Delden en Bentelo terug naar Hengevelde. De video laat in ieder geval zien hoe mooi Twente is, zeker om er te fietsen. Verder heeft mijn Velomobiel ook vandaag weer een ‘schermutseling’ met wat opgefokte paarden. Alle rust bewaren dus… maar dat is de Tukker eigen.

 

 

4 gedachten over “De bijrijder..

 1. Mooi filmpje.

  Ik rem pas voor paarden, als het echt nodig is. Een stilstaand object is voor paarden namelijk misschien nog wel enger en spannender.

  Paarden die in een aanspanning lopen zijn vaak ook veel beter opgevoed en getraind dan paarden onder het zadel. Veel van die ruiters hebben helemaal niets over het paard te vertellen en dan wordt het pas echt gevaarlijk. Je wilt namelijk geen 600kilo bovenop je vm.

  Groets, Wim -de roetsende die ook 40 jaar ruiter is geweest

  Like

  1. Wim, dank voor je reactie. Als boerenzoon ben ik wel met ‘dit soort dieren en situaties’ opgegroeid, maar tocht vind ik ’t lastig. Inderdaad zijn de ruiters zelden in staat om gewoon het paard de goede kant op te krijgen en wijken dan ook vaak uit een inrit of een weiland in. Interessant dat je denkt dat een stilstaand object nog spannender kan zijn… Mens en paard reageren ieder vanuit hun eigen “visie” en die van het paard ken ik niet ….

   Like

 2. Hoi Tonnie,

  Bedankt voor je mooie video! Goh, dat mijn (positief bedoelde) kritiek nog dit gevolg heeft…….gebeurd thuis nooit! ;-))

  Je hebt inderdaad een mooie fietsomgeving, en goede wegen zo te zien. Aan de andere kant ben ik net als P茅, gewend om water te zien, dus dat mist ik ook een beetje. Maar ja, ik ben een verwend mannetje, met een uitzicht vanuit huis over de baai van Kinsarvik, en een woon-werk rit geheel langs het S酶rfjord………met water en bergen langzij……….Puur genieten, elke keer weer!

  Dat met die paarden blijft lastig inderdaad, sommigen zeggen dat uitstappen ook helpt, mensen herkennen ze beter dan velomobielen………..Ik weet het ook niet, had hetzelfde een paar keer toen ik de QV net opgehaald had en wat in Zeeuws-Vlaanderen rondreed, blijft lastig dat soort situaties.

  Groeten, Adri.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s