Rondje IJsselmeer (16 en 17 oktober 2017)

 

脡茅n van de leukste dingen aan de Velomobiel is dat je er bijna eindeloos in door kunt rijden. Waar je (of in ieder geval ik) op de gewone fiets al ras zadelpijn krijg(t) is de heerlijke ligstoel in de Velo (en ook van andersoortige ligfietsen) een verademing. Dat is ook waarom er “super-Velonauten” zijn die bijna onvoorstelbare afstanden afleggen zoals bijvoorbeeld de 3Wheels4France (een soort Tour de France voor Velomobielen) die deze zomer werd verreden. Hierbij reden meer dan 20 Velomobielen (elk) een afstand van ruim 4000 kilometer in 3 weken. inclusief de cols. Voor mij als nieuweling, in dit gezelschap, is zo’n tocht een onwaarschijnlijke droom, maar uitdagingen ben ik nooit uit de weg gegaan en zoek ik nog altijd. Dus nam ik me voor om nog voor 1 december (want dan wordt het fietspad langs de dijk Lelystad-Enkhuizen voor lange tijd afgesloten) vanuit Hengevelde (in Twente) een rondje IJsselmeer te gaan rijden. Omdat het niet alleen ging om de 400 kilometers, maar ook om het genot van de reis, trok ik er twee dagen voor uit. Dat leidde in de groep LOL ligfietsers al snel tot de opmerking: ‘Dat kan ook in 茅茅n dag h猫” en dat klopt, want dat is vanuit Zutphen (en vast veel andere plekken) al vaak gedaan. Het resultaat is in ieder geval dat we volgend voorjaar vanuit Zutphen opnieuw “het IJsselmeer” in 茅茅n dag gaan doen.

Om een lang verhaal kort te maken en enkele beelden meer zeggen dan duizend woorden heb ik mijn tripje in een kort filmpje samengevat …..

 

 

En nog een paar foto’s van onderweg tijdens deze prachtige dagen.

 

 

IMG_1892

IMG_1893

 

IMG_1896 (1)

 

 

7 gedachten over “Rondje IJsselmeer (16 en 17 oktober 2017)

  1. Gefeliciteerd met je eerste “uitgave” als 茅茅n van je eerste volgers hoop ik heel veel verslagen en filmpjes van je te mogen zien en lezen. De start is in elk geval al veel belovend.馃憤馃憤馃憤

    Like

  2. Proficiat Tonnie! Ben het roerend met bovenstaande commentaren eens, heb genoten van het (veel te korte) filmpje, en de teksten zijn ook prima!
    Ga zo door! Je hebt in mij alvast een volger erbij.

    Groeten, Adri.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s